شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳
یکی از عوامل اساسی پیشرفت در هر کشور، توجه خاص به امر پژوهش است

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین زارع بیدکی گفت: هر نوع پیشرفت و توسعه، ارتباط مستقیمی با تحقیقات علمی دارد و لذا رشد و توسعه کشورهای پیشرفته، در نتیجه سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش است.

حجت الاسلام محسن زارع بیدکی، معاون پژوهش حوزه علمیه استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از یزد، عنوان کرد: یکی از عوامل اساسی پیشرفت در هرکشور، توجه خاص به امر پژوهش است.

وی ادامه داد: اصولا هر نوع پیشرفت و توسعه، ارتباط مستقیمی با تحقیقات علمی دارد و لذا رشد و توسعه کشورهای پیشرفته، در نتیجه سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش است.

کارشناس ارشد مشاوره اسلامی گفت: همانگونه که می‌دانیم، پژوهش فعالیتی دقیق، منظم و منطقی برای کشف حقایق، دستیابی به دانش نو، حل مسائل و تصمیم‌گیری‌های درست است.

وی افزود: موفقیت و توسعه پژوهش در هر جامعه نیازمند گسترش رویکرد پژوهشی یا به عبارت دیگر پژوهش مدار در آن جامعه است.

حجت الاسلام زارع بیدکی خاطرنشان کرد: منظور از رویکرد پژوهشی نگاهی مبتنی بر پژوهش نسبت به موضوع‌های گوناگون است.

زارع بیدکی با اشاره به روایت امیر مؤمنان علی علیه السلام که فرمودند: (لاینفع اجتهاد بغیر تحقیق - هرتلاشی که پژوهشگرانه نباشد بهره چندانی ندارد)، گفت: در دین اسلام اهمیتی خاص به علم آموزی و پژوهش داده شده است تا آنجا که مداد علما را برتر و والاتر از خون شهدا دانسته و دانش اندوزی و طلب علم را از نماز، روزه، حج و جهاد در پیشگاه خداوند، بهتر و عزیزتر می شمرد.

وی افزود: حوزه علمیه به عنوان طلایه دار هدایت و پرچم دار معرفی دین مبین اسلام به عنوان یکی از اصلی ترین خاستگاه اسلامی سازی علوم انسانی و اهتمام جدی به امر تحقیق و پژوهش دارد.

حجت‌الاسلام زارع بیدکی گفت: آنچه به نتیجه کار پژوهشگر ارزش می بخشد، موضوعی است که پژوهشگر برای تلاش خود برگزیده است و در واقع این پژوهشگر است که برای روشن کردن و شناساندن راه زندگی بشر و تبیین راه هدایت از سوی راهنمایان الهی به تحقیق و پژوهش در کلام این بزرگواران پرداخته و درست را از نادرست می شناساند و به ترجمه و تفسیر آن می پردازد و لذاست که روایات اسلامی نیز از برخی از دانشمندان آگاه و پژوهنده با عنوان عالم به زمان خود تعبیر شده است.

حجت‌الاسلام محسن زارع بیدکی با اشاره به روایت امام صادق علیه السلام (عالم به زمان مورد هجوم شبهه ها قرار نمی گیرد)، گفت: لازمه دستیابی به این آگاهی وبصیرت، تحقیق و پژوهش است.

وی افزود: اگر بخواهیم دریک کلام جایگاه و اهمیت پژوهش را در حوزه های علمیه مشخص کنیم باید به این کلام نغز از مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اشاره کنیم که فرمودند: عنصر تحقیق و پژوهش درهمه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها و فعالیت های حوزه علمیه باید مورد توجه قرارگیرد.

معاون پژوهش مراکز تخصصی حوزه علمیه استان یزد، گفت: شعار هفته پژوهش در امسال به عنوان حوزه علمیه، پژوهش و تولید علوم اسلامی انسانی قرار داده شد که بر ضرورت پژوهش به عنوان بستری برای تولید علوم اسلامی تأکید دارد و به عبارتی پایه و اساس حوزه ها و رسالت طلاب تحقیق و پژوهش است تا بتوانند به عنوان یک طلبه موفق در جامعه حضور داشته باشند و بنابراین یک طلبه بدون تحقیق و پژوهش نمی تواند جوابگوی مسائل اجتماع باشد و در تمامی شئونات طلبگی از تبلیغ، تدریس، تحصیل و... کارایی لازم را نخواهد داشت.

استاد سابق مرکز تخصصی مشاوره گفت: در هفته پژوهش توفیق حاصل شد تا به محضر برخی از اساتید درس خارج رسیدم و از توصیه های ایشان در ارتقاء امور پژوهشی بهره مند شدم که در مسیر رشد و تعالی این امر مهم برنامه های لازم تدوین شده و در دست اجرایی شدن است.

استاد سابق مرکز تخصصی شیعه شناسی یادآور شد: تجلیل از پژوهشگران برتر حوزوی در هفته پژوهش و فناوری توسط استانداری در دانشگاه یزد صورت گرفت و همچنین تجلیل از پژوهشگران برتر و دارای رتبه کشوری جشنواره علامه حلی (ره)، تجلیل از اساتید برتر پژوهشی و کانون های علمی مدارس علمیه، اختتامیه جشنواره علامه حلی (ره) مدرسه ای و تجلیل از برگزیدگان آن، برگزاری جلسه وحدت حوزه و دانشگاه با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، رونمایی از تألیفات و مقالات پژوهشگران توسط آیت الله محمدرضا ناصری نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد، بازدید طلاب از کتابخانه تخصصی تفسیر، همچنین درخواست کتب مورد نیاز مدارس علمیه از معاونت پژوهش حوزه علمیه قم که تمامی بصورت اهدایی بوده و آماده تحویل به مدارس می باشد از دیگر برنامه های هفته پژوهش در حوزه علمیه استان بوده است.

حجت‌الاسلام محسن زارع بیدکی گفت: برخود لازم میدانم ضمن قدردانی از زحمات معاون سابق پژوهش استان، از تمامی مدیران محترم مدارس علمیه و معاونین پژوهش، اساتید گرانقدر و طلاب پژوهشگر که در ارتقاء امور پژوهشی حوزه علمیه استان تلاش نموده اند سپاسگزاری و تشکر نمایم.

معاون پژوهش حوزه علمیه استان یزد در پایان گفت: با توکل بر خداوند متعال و استمداد از حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، از همه اساتید و طلاب پژوهشگر استدعا دارم تا معاونت پژوهش را در راستای تحقق بخشیدن به رسالت پژوهشی خود در تمامی عرصه ها یاری نموده و این معاونت را در تشکیل بانک اطلاعاتی پژوهشگران استان با تکمیل فرم ارسال شده به مدارس علمیه کمک نمایند تا با هم‌افزایی بیشتر و بهره مندی از نظرات ایشان شاهد رشد و شکوفایی پژوهشی در عرصه درون حوزوی در مسیر تولید علوم اسلامی و انجام پژوهش های بنیادی و همچنین در عرصه برون حوزوی برای انجام پژوهش های کاربردی و مسئله محور مورد نیازِ تمامی نهادها و ارگان ها در جهت رفع نیازهای نظام مقدس جمهوری اسلامی برای تحقق تمدن نوین اسلامی باشیم.

گفتنی است که حجت‌الاسلام محسن زارع بیدکی از شروع سال تحصیلی جدید سکان دار معاونت پژوهش حوزه علمیه استان یزد پس از حجت الاسلام محمد فیاضی شدند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha